Klantcase

Kempen Transport

‘Het maakt ons heel betrouwbaar’

We werken nu ruim 6 jaar met Mitoz. Hiervoor hadden we een veel beperkter automatiseringspakket. Totaal niet te vergelijken met alle mogelijkheden van Mitoz.

Tim Wijnen is IT Manager bij Kempen Transport.
Alles van en naar I-TeQ gaat via hem. Vragen, ideeën, tests en updates. Hij is het Mitoz-aanspreekpunt bij Kempen Transport.

Grote sprong

We maakten een enorme sprong met de keuze voor Mitoz. Voor onze mensen was dat in het begin natuurlijk heel erg wennen. Iedereen is toch altijd gehecht aan z’n eigen manier van werken. Maar toen de medewerkers alle voordelen begonnen te zien, ging het hard. Toen was iedereen zo om.

De voordelen

Het werkt allemaal en stuk sneller. Planners hebben veel beter overzicht in wat ze moeten plannen. De kaart die standaard in beeld is, helpt daarbij. Ook de facturatie is 1000 keer makkelijker. Er is in één keer overzicht. Het is een wereld van verschil.

Minder fouten

Het is nu niet meer voor te stellen, maar voordat we Mitoz hadden planden we de binnenlandse ritten gewoon nog op papier. Nu zit alles in ons systeem en kan het makkelijk richting de boordcomputer gestuurd worden. En we registreren veel meer. Op personeelsgebied, de certificaten en gedetailleerde gegevens over de goederen. Zo kunnen we bijvoorbeeld beter controleren of de juiste goederen geladen worden. En dat scheelt fouten.

“Na 6 jaar hebben we nog steeds maandelijks updates. Dat houdt nooit op. We blijven doorontwikkelen.”

Tim Wijnen – Kempen Transport

Koppelingen

We hebben veel EDI-koppelingen met klanten. EDI staat voor Electronic Data Interchange. Klanten sturen een bestandje naar ons en de order wordt automatisch bij ons in het systeem ingelezen. Zo komt zo’n beetje 50% van onze orders binnen. Gewoon automatisch dus.

Klanten kunnen voor elke zending een Track & Trace krijgen. Zo kunnen ze hun zending altijd volgen. Een service die zorgt voor betrouwbaarheid richting onze klanten en afleveradressen.

Veel ervaring

De mensen bij I-TeQ hebben veel ervaring en snappen snel wat ik bedoel. Dat werkt lekker en bespaart veel tijd. Als ik een vraag heb over ons systeem, dan schakel ik Chantal in. Die weet alles.

Kijkje in de keuken

Wij staan ervoor open als anderen bij ons willen kijken. Wij kijken ook graag bij een ander mee. Er is toch geen bedrijf dat precies hetzelfde werkt. Wat voor de één heel interessant is, is dat voor een ander misschien minder. Maar zo kan je elkaar wel helpen.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? We komen graag een keer bij je langs om vrijblijvend kennis te maken en de wensen en mogelijkheden te bespreken.

Kempen Transport

Kempen Transport is de specialist in geconditioneerd vervoer van groente en fruit.