Klantcase

Legero

‘Er zit niks teveel in’

Robert startte Legero samen met zijn broers, Leo en Gerrie, in 1988. Hun koeriersbedrijf ontwikkelde in rap tempo. Na een aantal jaren kozen de broers voor specialisatie in levering aan de scheepvaart. En dat is wat ze tot op de dag van vandaag, met 400 personeelsleden wereldwijd, met hart en ziel doen.

Software blijven doorontwikkelen

Toen we begonnen hadden we een simpele digitale kaartenbak. Dat ging op den duur natuurlijk niet meer. Zo zijn we in 1998 in contact gekomen met I-TeQ, en is het Legero-systeem gebouwd dat we constant blijven doorontwikkelen.

Sinds 1998 is Legero klant van I-TeQ. En nog steeds is er bijna dagelijks contact. “Gisteren hebben we nog moeten lachen”, vertelt Robert Plune, Managing Director van Legero. “Jan Willem had nog faxen gevonden met aanbiedingen, moet je nagaan hoe lang we al teruggaan.”

Er zit niks teveel in

Ons systeem is speciaal gemaakt voor ons. Het is écht maatwerk. Alles wat er is gemaakt, gebruiken we. Er zit niks teveel in. Dat zorgt dat wij het helemaal kunnen inrichten hoe het voor ons werkt. Dat voorkomt een hoop zoekwerk en fouten.

Vertrouwensband

Een vertrouwensband is heel belangrijk in het leven. Als ik ergens op kan vertrouwen, ga ik er eerder heen dan naar een ‘vreemde vogel’. Dat is simpel. Ik wil dat klanten op mij kunnen bouwen én ik wil op mensen om mij heen kunnen bouwen. Succes hangt af van mensen. Maatwerk is niet het goedkoopste, maar wij ook niet. Ik kan altijd op I-TeQ bouwen. En dat is veel waard.

Geen leverancier, maar partner

Ik zie leveranciers en klanten als zakelijk partners. Je staat voor elkaar klaar. Je groeit met elkaar mee en helpt elkaar. Bij I-TeQ ervaar ik die drive ook. Omdat ons bedrijf 24/7, 7 dagen in de week draait, hebben we ook wel eens een akkefietje op zondag dat écht niet kan wachten. Als er nood aan de man is, weet ik dat ik geholpen word.

Aan twee woorden genoeg

Met Jan Willem heb ik een unieke band. Als ik in het systeem zit en ik wil iets uitleggen aan hem, hoef ik maar twee woorden te zeggen. Hij begrijpt gelijk wat ik bedoel. En wat we afspreken, gebeurt. We zitten op één lijn en kunnen met elkaar lezen en schrijven.

Een duidelijk plan

Ons hoofdkantoor zit in Vlaardingen, en we hebben kantoren over de hele wereld. We kunnen Legero zo laten groeien omdat we steeds een duidelijke visie hebben op wat we willen. We stellen een doel en daar gaan we planmatig voor aan het werk. Eigenlijk werkt het bij de ontwikkeling van ons softwaresysteem Mitoz net zo.

Zo groeien we elke dag in de richting die we voor ogen hebben.

Robert Plune – Legero Group

Meer weten?

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? We komen graag een keer bij je langs om vrijblijvend kennis te maken en de wensen en mogelijkheden te bespreken.

Wereldwijde logistiek van maritieme reserveonderdelen en leveringen aan scheepvaart.