Klantcase

Kempen Transport

‘Winst in tijd en mensen’

Kempen Transport vervoert groente en fruit. Verse producten die razendsnel naar de plaats van bestemming moeten. Dag A aanleveren is dag B lossen. Elke dag weer, 365 dagen per jaar. Aanlever- en vertrektijden zijn heilig! Om de complete planning in een kort tijdsbestek te kunnen realiseren, heb je een goed werkend KPS nodig.

Mensen vinden is moeilijker geworden

Het wordt steeds lastiger de juiste mensen voor onze branche te vinden. Ze zijn er haast niet! Het welbekende chauffeurstekort speelt ook ons parten. Daarnaast zijn ook de loods en het kantoor 362 dagen per jaar bezet. Niet alleen tijdens kantooruren, maar 7 dagen in de week.

Noud Geerts, operationeel directeur bij Kempen Transport, wilde als kind graag vrachtwagenchauffeur worden. Zo is hij zijn carrière ook begonnen.
Hij begrijpt de branche en de mensen als geen ander. Met automatisering heeft hij geen affiniteit en was voorheen sceptisch. Nu ziet hij dat het onontbeerlijk is voor voortdurende verbetering.

Betere automatisering kan een alternatief zijn voor gebrek aan mensen. Niet als op zichzelf staand doel, want wij zullen altijd handjes nodig hebben. Maar het is wel een manier om ermee om te gaan. Alle beetjes helpen. Vandaar dat wij steeds naar nieuwe mogelijkheden zoeken, ook op het gebied van automatisering. Misschien wel juist op dit gebied.

De werkvloer kennen

Zoals gezegd heb ik geen affiniteit met computers. Gelukkig kan ik wel goed verwoorden wat ik zou willen. Ik ben heel blij met iemand als Jan Willem die instinctief weet wat ik bedoel en dat naar computertaal kan vertalen. De ontwikkelaars van Mitoz kunnen zich verplaatsen in de mensen op de werkvloer. Een absolute voorwaarde om tot iets moois te komen samen!

Dure processen

Automatisering is een kostbare aangelegenheid. Makkelijk zat! Het is dus echt zonde als ontwikkelingen niet benut worden. Dan is het weggegooid geld. Dat overkomt ons met I-TeQ gelukkig nooit. We zijn er immers zelf bij betrokken.

“Goede automatisering is gezien de ontwikkelingen in de maatschappij en op de arbeidsmarkt niet alleen makkelijk en fijn maar gewoon absolute noodzaak om te kunnen blijven voortbestaan!”

Noud Geerts – Kempen Transport

Als ik de ontwikkelingen in de software zie, word ik enthousiast! En na alles wat wij al geautomatiseerd hebben met deze mensen, denk ik dat we in de toekomst nog veel verder kunnen komen.

Haast niet bij te houden voor mensen

De maatschappij ontwikkelt zich in een steeds hoger tempo. Technologie gaat steeds sneller en verder en de eisen worden steeds hoger. Mensen houden dat haast niet bij. Je automatiseerder moet daarop kunnen inspelen, omdat je anders hopeloos verzuipt.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? We komen graag een keer bij je langs om vrijblijvend kennis te maken en de wensen en mogelijkheden te bespreken.

Kempen Transport

Kempen Transport is specialist in geconditioneerd vervoer van groente en fruit.